• Română
    • Русский
    • English

Puzzle Day by Castorland 2019: Trucuri care te ajută să asamblezi piesele în cel mai scurt timp

Petrecem ore întregi privind televizorul sau navigând pe Internet, interacționăm tot mai puțin unii cu alții față în față, suntem tot mai ”atașați” de ecrane și tot mai impasibili față de lucrurile care ne fac să ne simțim cu adevărat vii! 

Ce-ar fi ca măcar din când în când, să evadăm din acest sistem mecanizat numit ”rutină” și să ne implicăm în jocuri distractive, să socializăm, să petrecem timpul departe de Wi-Fi, să râdem și să ”întărim” relațiile de prietenie învățând, dezvoltându-ne și distrându-ne în același timp, împreună cu familia și prietenii? 

Puzzle Day by Castorland 2019 - campionatul de asamblare la viteză a puzzle-urilor, care se va desfășura pe 24 martie în Chișinău, reprezintă un bun prilej de a scăpa de această ”povară” a monotoniei și de ”a savura” din plin o duminică de primăvară! 

Dacă deja v-ați înregistrat la competiție sau intenționați să o faceți, iată câteva ”trucuri” care vă vor ajuta să vă descurcați mai bine și să asamblați piesele cât mai rapid. Desigur, fiecare puzzle necesită o abordare individuală de asamblare, cu toate acestea, există câteva strategii universale (și, cel mai important, eficiente) care funcționează de fiecare dată: 

1.  Căutarea și asamblarea pieselor cu muchii netede. Odată ce asamblați cadrul puzzle-ului, spațiul se va limita și astfel vă va fi mai ușor să treceți la pașii următori.

2. Chiar dacă inițial v-ar părea că este o sarcină plictisitoare, întoarcerea tuturor elementelor cu fața în sus va simplifica foarte mult întreg procesul de asamblare, întrucât vă veți putea orienta mult mai ușor spre alegerea formelor și nuanțelor de care aveți nevoie. 

3.Sortați piesele după culori. Este posibil ca acest pas să nu funcționeze pentru toate tipurile de puzzle-uri, însă de cele mai multe ori poate ușura foarte mult munca! 

4. Puneți deoparte piesele care conțin detalii mai speciale: conțin culori care nu se repetă pe alte piese, au o formă deosebită sau conțin inscripții. Izolând aceste piese de restul, le veți găsi mult mai ușor atunci când veți avea nevoie de ele. 

5. Nu încercați să asamblați întregul puzzle dintr-o dată: este mult mai eficient să-l divizați în secțiuni mici. Văzând progrese imediate, veți deveni mult mai motivat să continuați. 

6. Așezați secțiunile asamblate în apropiere una de alta, chiar dacă acestea nu sunt încă asociate între ele. Vizualizarea acestora în întregime va facilita căutarea elementelor care lipsesc.

Reamintim, campionatul „Puzzle Day by Castorland 2019” va avea loc pe 24 martie în incinta centrului Tekwill. La competiția de asamblare a puzzle-urilor la viteză poate participa orice amator de puzzle-uri. Singura condiție - echipa trebuie să fie formată din 2 - 4 persoane. Dacă doriți să vă înregistrați sau să aflați mai multe detalii despre eveniment, accesați site-ul puzzleday.md.