• Română
    • Русский
    • English

Despre Puzzle Day

Puzzle Day este un eveniment de familie, în care echipele participante trebuie să asambleze la viteză un puzzle. Regulile campionatului sunt foarte simple: pentru asamblarea unei imagini de puzzle din 500 de piese, participanții au la dispoziţie două ore. Prima echipă care reuşeşte să asambleze această imagine iese învingătoare.

În anul 2014 a avut loc primul campionat de asamblare a pieselor de puzzle din Moldova la care au participat circa 120 de participanți repartizați în 25 de echipe. Turneul a stârnit un interes enorm, înregistrarea fiind închisă înainte de termen. În cadrul primei ediții, echipa câștigătoare a asamblat imaginea de puzzle timp de 1 oră și 25 minute, înregistrând primul record din Republica Moldova.

În anul 2015, la competiție au participat 40 de echipe a câte 4 membri fiecare. Partenerul general al Puzzle Day 2015 a devenit compania Castorland, lider în producerea jocului de puzzle în Europa. Participanții s-au pregătit intens de acest turneu și au stabilit un nou record de 1 oră și 3 minute (echipa  “D-4″). Cu o diferență de câteva minute echipa “Galata” s-a plasat pe locul doi, timpul stabilit de ei fiind de 1 oră și 8 minute. Echipa “Castorii Negri” s-au situat pe locul trei, asamblând puzzle-ul timp de 1 oră și 14 minute.

La Puzzle Day Castorland 2016 au participat deja 52 de echipe, mai mult de 200 de persoane fiind decise să clarifice care echipă va fi cea mai rapidă. Campionul celei de-a treia ediții a devenit echipa “Fructele”, reuşind să asambleze puzzle-ul în 1 oră și 34 minute. Pe locul doi, cu un mic decalaj, s-a situat echipa “D-4″ (campionii de anul trecut), cu un rezultat de 1 oră și 39 minute. Medalia de bronz, pentru al doilea an consecutiv, a fost câștigată de “Castorii Negri”, care au reușit să adune puzzle-ul timp de 1 oră și 54 minute.

Pe 19 martie 2017 s-a desfășurat cel de-al patrulea campionat Puzzle Day, la care au luat parte peste 350 de participanți din 88 de echipe. În această ediție, organizatorii au decis să desfășoare campionatul în două categorii: amatori și profesioniști. 

Câștigătorul categoriei „amatori” a devenit echipa „Cuc”. Participanții au asamblat puzzle-ul în 1 oră și 18 secunde, stabilind un nou record al campionatului. Al doilea loc a fost ocupat de echipa „Циклобутан” cu rezultatul de 1 oră și 17 minute. Bronzul l-a obținut echipa „Our Team”, asamblând puzzle-ul în 1 oră și 33 minute.

Printre profesioniști, cei mai atenți s-au dovedit a fi participanții din echipa „Assassins Team” cu un rezultat de 1 oră și 1 minut. Argintul l-au câștigat, în această categorie, echipa „Monsters”, asamblând puzzle-ul în 1 oră și 22 minute. Încheie topul celor trei lideri echipa „Vegetables” cu un rezultat de 1 oră și 24 de minute.

Puzzle Day revine cu cea de-a cincea ediție, care va avea loc pe 25 martie 2018.

Asamblarea unui puzzle este o oportunitate interesantă de a petrece timpul în familie. În plus, această activitate dezvoltă gândirea logică, atenţia, memoria, imaginația, abilitățile motorii fine și învaţă perceperea corectă dintre parte și întreg. Și, cel mai important este faptul că toată lumea este egală în fața cronometrului și a grămezii de piese de puzzle.