• Română
    • Русский
    • English

Cum se desfășoară campionatele de asamblare la viteză a puzzle-urilor din diferite țări?

Istoria apariției puzzle-urilor datează tocmai din secolul al XVIII-lea. Primul puzzle a fost creat în anul 1767 de către cartograful britanic John Spilsbury. Pe atunci, John nici nu-și putea imagina că puzzle-ul creat de el va deveni una dintre cele mai populare distracții pentru copii și că, peste două secole, vor începe să fie organizate diferite campionate și turnee de asamblare la viteză a puzzle-urilor.

De aceea, am decis să abordăm în acest articol cele mai interesante campionate de asamblare a puzzle-urilor din lume.

Primul campionat de asamblare a puzzle-urilor la viteză au avut loc în America, la începutul secolului al XX-lea. De-a lungul timpului, numărul fanilor acestui proces incitant a crescut atât de mult, încât competițiile de acest tip au început să se desfășoare în întreaga lume.

Campionatul mondial de asamblare a puzzle-urilor „World Puzzle Championship”

Cel mai grandios campionat internațional de asamblare a puzzle-urilor din lume este „World Puzzle Championship”. Federația Mondială a Puzzle-urilor desfășoară această competiție în fiecare an, începând din 1992. Campionatul este împărțit în câteva turnee, care pot fi atât individuale, cât și de echipă. Regula este foarte simplă: cine asamblează puzzle-ul cel mai rapid, devine câștigător.

În prezent, membrii oficiali ai Federației Mondiale a Puzzle-urilor sunt 34 țări ale lumii. Cel mai mare număr de victorii din istoria campionatului a fost câștigat de echipele din SUA. Cel mai de succes participant la turneele individuale este Ulrich Voigt din Germania, care a primit medalia de aur de unsprezece ori, începând cu anul 2000.

Campionatul anual de asamblare a puzzle-urilor „Educa" din Rusia

Acest campionat se desfășoară din anul 2010 și este organizat de către distribuitorii producătorului de puzzle din Spania „Educa”.

Regulile competiției sunt următoarele: echipele din doi participanți trebuie să asambleze într-un timp stabilit un puzzle din 500 de piese. Câștigă echipa care a asamblat prima puzzle-ul. Dacă aceasta nu se încadrează în timpul alocat, se calculează numărul maxim de piese asamblate.

Campionatul anual de asamblare a puzzle-urilor „Puzzle Championship” din România

Unul dintre cele mai grandioase campionate de asamblare a puzzle-urilor din România este „Puzzle Championship”. Evenimentul a fost organizat pentru prima dată în anul 2016 în orașul Sfântul Gheorghe și de atunci are loc anual în diferite orașe din România.

La această competiție pot participa echipe formate din trei persoane. Echipa câștigătoare este cea care reușește să asambleze prima puzzle-ul format din 500 de piese.

Organizatorul campionatului „Puzzle Championship” din România este producătorul de jucării pentru copii „D-Toys”.   

Campionatul anual de asamblare a puzzle-urilor „Puzzle Day" din Republica Moldova

Campionatul de asamblare a puzzle-urilor „Puzzle Day” din Republica Moldova se desfășoară anual, începând din 2014. Anul acesta, evenimentul se va desfășura a șasea oară, iar campionatul va avea loc pe 24 martie 2019. Startul general este programat pentru ora 12:00.

Regulile competiției: echipele din patru persoane trebuie să asambleze un puzzle format din 500 de piese în timp de două ore. Doritorii pot participa în categoriile „amatori" și „profesioniști".

Campionatele de asamblare la viteza a puzzle-urilor înseamnă mai mult decât o competiție de logică. Pentru a avea rezultate bune, trebuie să dispuneți de multă dibăcie, agerime și auto-control.

Acest tip de competiții mai este și o posibilitate excelentă de a găsi oameni cu aceleași interese sau de a vă distra împreună cu familia și prietenii.

Pentru a vă înregistra și a afla toate detaliile despre „Puzzle Day by Castorland 2019”, accesați site-ul oficial al evenimentului: puzzleday.mama.md.

Organizatorii campionatului „Puzzle Day by Castorland 2019” sunt cel mai popular forum pentru femei - Mama.md și panoul de anunțuri gratuite - 999.md.