• Română
    • Русский
    • English

Ce alte campionate de asamblare a pieselor de puzzle mai există?

Campionatul de asamblare la viteză a pieselor de puzzle Puzzle Day Castorland 2016, care va avea loc la 20 martie, la Chişinău, nu este singurul eveniment de acest gen. În lume, există un număr mare de astfel de campionate, unde amatorii concurează nu doar în asamblarea rapidă a puzzle-ului.

Cel mai cunoscut și unul dintre cele mai prestigioase – Campionatul European, care are loc în orașul belgian Hannut. La acest turneu, echipele asamblează puzzle-uri în 24 de ore. Învinge acea echipa care asamblează corect cele mai multe imagini. La campionat participă echipe formate din 4 persoane, după înregistrarea și achitarea pentru participare.

Campionate de asamblare la viteză au loc și în țările CSI. La aceste evenimente nu doar are loc campionatul propriu zis dar ating și recorduri mondiale pentru a intra în Cartea Recordurilor Guinness, după cum speră organizatorii.  

Deoarece campionatele sunt organizate la nivel regional sau la nivel național, regulile fiecărui turneu un diferă. La unele campionate numărul de participanți poate ajunge până la 8, iar numărul de piese din puzzle – la 2000. În plus, pot exista variații de timp prevăzut pentru asamblarea puzzle-urilor. Uneori, la competiții mari, participanților li se interzice să folosească indicii – se pot uita la imaginea finală doar de câteva ori.

O altă formă de campionat sunt puzzle-maratoanele. De obicei ele durează câte o săptămână. Timp de 7 zile participanții asamblează imagini, încercând să se depășească reciproc.  

În afară de campionatele desfășurate de către Federația Mondială de Puzzle, există și mici campionate care le organizează cluburile de amatori. Astfel Puzzle Day Castorland 2016, care va avea loc la 20 martie, este organizat de către proiectul mama.md.

Vă reamintim că înregistrarea continuă.

Înregistrează-te și participă la campionat!