• Română
    • Русский
    • English

Asamblarea puzzle-urilor în echipă. Care sunt avantajele participării în grup?

Deși s-ar părea că e un simplu joc, asamblarea puzzle-urilor reprezintă un exercițiu care aduce numeroase beneficii pentru dezvoltarea intelectuală, atât pentru copii cât și pentru adulți. Mai mult de atât, atunci când întreaga familie sau gașcă de prieteni se adună la o masă pentru a uni împreună piesă cu piesă, avantajele acestui joc se dublează! Iată de ce: 

  • Vă veți antrena răbdarea

Asamblarea pieselor unui puzzle presupune răbdare, iar atunci când ai alături și alți oameni care participă la joc, răbdarea prinde o altă formă, deoarece unii coechipieri pot fi mai rapizi, alții mult mai lenți, iar alții pot avea tehnici diferite de ale tale. Vei învăța, astfel, să îți păstrezi calmul, să îi ajuți sau să te lași ajutat de ceilalți, să fii răbdător și empatic față de colegii tăi de echipă. 

  • Veți învăța să lucrați în echipă

Bazându-vă unul pe altul, ajutându-vă unul pe altul, cooperând și combinând tehnicile de asamblare ale fiecăruia, veți putea crea și dezvolta propria voastră strategie de asamblare! 

  • Vă veți consolida relațiile de prietenie

Concentrarea și dedicarea pe care le implică acest joc, vă pot detașa de problemele și stresul zilnic și vă pot liniști din punct de vedere psihologic. Stările și emoțiile pozitive pe care vi le oferă acest joc pot contribui la consolidarea relațiilor de prietenie dintre coechipieri. De asemenea, în timp ce asamblați piesele unui puzzle, se pot deschide conversații pe subiecte pe care îl alte contexte poate nu ați avea curaj să le abordați.

  • Veți ajunge la rezultatul final în timp mai scurt

Unde-s mulți, puterea crește! Mai mulți ochi, mai multe păreri, mai multe mâini înseamnă rezultate mai bune în timp mult mai scurt! 

  • Veți deveni din ce în ce mai buni 

Cei care sunt începători vor avea șansa să acumuleze cunoștințe noi de la coechipierii experimentați, iar ce cu mai multă experiență vor avea ocazia să-și pună în practică abilitățile. 

  • Vă veți dezvolta competivitatea

Deși este vorba despre un scop comun, niciunul dintre membri echipei nu va dori să fie mai prejos decât ceilalți, așa că va face tot posibilul să se descurce și să asambleze cât mai multe piese. 

  • Vă veți distra și dezvolta împreună

Distracția și veselia unesc oamenii cel mai ușor, dar ce-ar fi să vă distrați împreună în timp ce puneți creierele la treabă? Asamblarea puzzle-urilor alături de prieteni sau familie este, cu siguranță, un prilej perfect pentru a petrece timp cu oamenii dragi. Ce altceva v-ar putea motiva mai mult? 

Pe 24 martie 2019 se va desfășura ”Puzzle Day by Castorland” - campionatul de asamblare a puzzle-urilor la viteză. Evenimentul va avea loc la Tekwill, strada Studenților 9/11, Chișinău.

Pentru mai multe informații și pentru a vă înregistra, accesați : https://puzzleday.md/ro