• Română
    • Русский
    • English

Despre Puzzle Day by Castorland

Campionatele de asamblare a puzzle-urilor sunt populare în întreaga lume și adună sute de amatori ai acestui tip de divertisment. De ceva timp, datorită celui mai popular forum pentru femei din Moldova mama.md, de acest hobby au devenit interesați și locuitorii din Moldova.

Puzzle Day este un eveniment de familie, în care echipele participante trebuie să asambleze la viteză un puzzle. Regulile campionatului sunt foarte simple: pentru asamblarea unei imagini de puzzle din 500 de piese, participanții au la dispoziţie două ore. Prima echipă care reuşeşte să asambleze această imagine iese învingătoare.

În anul 2014 a avut loc primul campionat de asamblare a pieselor de puzzle din Moldova, la care au participat 25 echipe (circa 120 de participanți). Turneul a stârnit un interes enorm, înregistrarea fiind închisă înainte de termen. În cadrul primei ediții, echipa câștigătoare a asamblat imaginea de puzzle timp de 1 oră și 25 minute, înregistrând primul record din Republica Moldova.

În anul 2015, la competiție au participat 40 de echipe a câte 4 membri fiecare. Partenerul general al Puzzle Day 2015 a devenit compania Castorland, lider în producerea jocului de puzzle în Europa. Participanții s-au pregătit intens de acest turneu și au stabilit un nou record de 1 oră și 3 minute (echipa  “D-4″). Cu o diferență de câteva minute echipa “Galata” s-a plasat pe locul doi, timpul stabilit de ei fiind de 1 oră și 8 minute. Echipa “Castorii Negri” a asamblat puzzle-ul timp de 1 oră și 14 minute, astfel ocupând locul trei.

 

La Puzzle Day Castorland 2016 au participat deja 52 echipe, adunând peste 200 de persoane. Câștigătoare a devenit echipa “Fructele”, reușind să asambleze tabloul în 1 oră și 34 minute. Pe locul doi, cu un mic decalaj, s-a situat echipa “D-4″ (campionii din anul trecut), cu un rezultat de 1 oră și 39 minute. Medalia de bronz, pentru al doilea an consecutiv, a fost obținută de “Castorii Negri”, care au reușit să adune puzzle-ul timp de 1 oră și 54 minute.

Pe 19 martie 2017 s-a desfășurat cel de-al patrulea campionat Puzzle Day, la care au luat parte peste 350 de participanți din 88 echipe. La această ediție, organizatorii au decis să desfășoare campionatul în două categorii: amatori și profesioniști.

Câștigătorul categoriei „amatori” a devenit echipa „CUC”. Participanții au asamblat puzzle-ul în 1 oră și 18 secunde, stabilind un nou record al campionatului. Al doilea loc a fost ocupat de echipa „Ciclobutan” cu rezultatul de 1 oră și 17 minute. Bronzul l-a obținut echipa „Our Team”, asamblând puzzle-ul în 1 oră și 33 minute.

Printre profesioniști, cei mai rapizi s-au dovedit a fi participanții din echipa „Assassins Team” cu un rezultat de 1 oră și 1 minut. Argintul a revenit echipei „Monsters”, care a asamblat puzzle-ul în 1 oră și 22 minute. Echipa „Vegetables” încheie topul celor trei lideri cu un rezultat de 1 oră și 24 minute.

La campionatul Puzzle Day Castorland 2018 au participat 400 de persoane din 94 echipe, astfel înregistrând un număr record de participanți. Concursul s-a desfășurat la 25 martie, iar participanții s-au întrecut în două categorii: amatori și profesioniști. Echipele au avut la dispoziție doar două ore pentru a asambla o imagine formată din 500 de piese.

Locul I la categoria amatori a fost obținut de echipa „Ciclobutan”, care a asamblat imaginea în doar 31 minute și 40 secunde, astfel înregistrând un nou record. Pe locul doi s-au plasat fetele din echipa „Powerpuff girls” cu un rezultat de 51 minute și 57 secunde. Bronzul i-a revenit echipei „Our team”, care a asamblat imaginea în 56 minute și 46 secunde.

Primul loc printre "profesioniști" l-a obținut echipa „PuzzlePuff Girls” – o echipă alcătuite din trei fete, sosite tocmai de la Brașov. Prin eforturi comune, fetele au asamblat imaginea în 43 minute și 35 secunde. Cel de-al doilea loc a fost ocupat de echipa "CUC", cu un rezultat de 46 minute și 40 secunde. Locul trei a revenit echipei „Assassins Team”, care a adunat piesele într-un tablou în 54 minute și 15 secunde.

Duminică, 24 martie, în incinta centrului Tekwill din capitală s-a desfășurat cel de-al șaselea campionat de asamblare la viteza a puzzle-urilor „Puzzle Day by Castorland 2019”. La competiție au participat 100 de echipe, formate din 3-4 persoane. Acestea au fost împărțite în categoriile „Amatori și Profesioniști”. Pentru fiecare categorie au fost pregătite seturi de puzzle-uri de un grad de dificultate diferit. În total, la campionat au participat în jur de 400 de persoane.

La fel ca și în edițiile precedente ale campionatului, echipele au avut la dispoziție două ore pentru a asambla un puzzle format din 500 de piese. Câștigătorii erau vizibili deja de la începutul competiției, pentru că au preluat conducerea cu o marjă esențială. Astfel, în categoria „Amatori” au câștigat:

1. Echipa “Kaktusez”, care a reușit să asambleze puzzle-ul în 1 oră 8 minute și 52 secunde;

2. Echipa “Our Family, care s-a descurcat cu această sarcină în 1 oră 47 minute și 38 secunde;

3. Echipa “Bubble”, care a obținut rezultatul de 2 ore și 23 secunde.

Câștigătorii printre echipele din categoria „Profesioniști” sunt:                                                           

1. Echipa “CUC”, care a reușit să asambleze puzzle-ul în 32 minute și 11 secunde.

2. Echipa “Assassins Team”, care a obținut rezultatul de 35 minute;

3. Echipa “Oxetane”, care s-a descurcat cu această sarcină în 36 minute și 21 secunde.

Având în vedere creșterea rapidă a popularității competițiilor de asamblare rapidă a puzzle-urilor în Moldova, suntem convinși că noile recorduri sunt de domeniul viitorului. De aceea, în 2020 invităm toți fanii acestui hobby să participe la campionatul anual Puzzle Day 2020. Aveți timp destul să formați o echipă și să vă pregătiți în mod corespunzător pentru a demonstra cele mai bune rezultate.  

Asamblarea unui puzzle este o oportunitate interesantă de a petrece timpul în familie. În plus, această activitate este utilă, pentru că dezvoltă gândirea logică, atenția, memoria, imaginația, abilitățile motorii fine, și învaţă perceperea corectă dintre parte și întreg. Și, cel mai important e faptul că toți sunt egali în fața cronometrului și a grămezii de piese de puzzle.